Νότια ορθοπλαγιά-Το κάλεσμα

«Το κάλεσμα» ΙΙ, 3 , Μ3, 180m

Η διαδρομή ανοίχτηκε στις 15/03/2010 από τους Αλέξη Αδαμίδη – Χρόνη Σιούλα.

Πρόσβαση: (40’) από το καταφύγιο ακολουθούμε το μονοπάτι Ν° 2 μέχρι τα τελευταία δέντρα της τελικής ανηφόρας πριν τη διαδρομή.

1η σχοινιά (45m): Ανεβαίνουμε τον 10μετρο παγοκαταρράκτη που διακόπτεται από πατάρι με μικρά δέντρα. Βγαίνοντας από τον πάγο μπαίνουμε σε χιονισμένη πλαγιά 45° και κατευθυνόμαστε ευθεία επάνω προς τον επόμενο πάγο (70°) στο τελείωμα του οποίου κάνουμε ρελέ στο βράχο.

2η σχοινιά (40m): Κατευθυνόμαστε προς τα επάνω και αριστερά ακολουθώντας τη χιονισμένη 70° ράμπα δίπλα από τα βράχια και έπειτα περνάμε πίσω από δέντρα όπου υπάρχει 4μετρος καταρράκτης πριν βγούμε στο ρελέ.

3η σχοινιά (55m): Τραβερσάρουμε προς τα πάνω δεξιά «κόβοντας» τη χιονισμένη πλαγιά 40°- 50° (ΠΡΟΣΟΧΗ αν έχει πολύ χιόνι) μέχρι τη βάση του βράχου (πλήρες ανάπτυγμα σχοινιών) όπου και υπάρχουν σχισμές για το ρελέ.

4η σχοινιά (40m): Ξεκινάμε παράλληλα με τα βράχια για τα πρώτα 20 μέτρα και μετά μπαίνουμε δεξιά σε χαρακτηριστική «μεικτή» ράμπα κατευθυνόμενοι προς πευκάκι όπου και το crux της διαδρομής (Μ3). Στο τελείωμα αυτής της ράμπας γίνεται και το τελευταίο ρελέ.

Σε διακόσια μέτρα από την έξοδο της διαδρομής είναι οι τελευταίοι πυλώνες του χιονοδρομικού.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 5 παγόβιδες, μια σειρά καρύδια και μια σειρά φρεντ.

Δεν έχουν αφεθεί μόνιμες ασφάλειες στη διαδρομή.

FacebookTwitterGoogle+PrintFriendlyShare