Ορεινή ποδηλασία

Το ποδήλατο δεν θεωρείται μόνο σαν ένα απο τα δημοφιλέστερα μέσα μετακίνησης στις μέρες μας, είναι επίσης μία απο τις αγαπητές δραστηριότητες αναψυχής για όλες τις ηλικίες.
Τα είδη ποδηλασίας συνοψίζονται στα εξής:  Dirt Jumping, Cross country, Cyclo cross, Downhill Biking,  BMX, Trials, Freeride Biking, Street and Urban Biking and Single Speed. Στο SerresAction.gr θα βρείτε διαδρομές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Cross country και Downhill Biking.

Oρεινή Ποδηλασία (Mountain Bike)
Το αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας 1970 στην Αμερική (Καλιφόρνια), ως είδος διασκέδασης και αναψυχής. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετατράπηκε σε ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επαγγελματικές ομάδες. Τα ποδήλατα της ορεινής ποδηλασίας έχουν πιο χοντρά ελαστικά από τα κανονικά ποδήλατα και υπερσύγχρονες αναρτήσεις για να ανταπεξέρχονται στα δύσκολα τερέν. Συγχρόνως πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να ανταπεξέρχονται στο απαιτητικό έδαφος, αλλά και αρκετά ελαφριά ώστε να ευνοούν την ανάβαση και την ανάπτυξη ταχύτητας.

Ελεύθερη Κατάβαση (Downhill)
Βασικός στόχος για τους ποδηλάτες του Downhill αποτελεί η ταχύτητα ενώ κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου είδους ποδηλασίας είναι η ακραία και έντονη τεχνική κατάβαση.
Ο κατάλληλος εξοπλισμός, η καλή φυσική κατάσταση, ο συνεχής έλεγχος του ποδηλάτου είναι θέματα που θα απασχολήσουν τους μελλοντικούς λάτρεις του αθλήματος.

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=227&catid=55&lang=el

Downhill Downunder 
http://downhilldownunder.nobadleases.com/typesof-mountainbiking/


Για να δείτε αναλυτικότερα πληροφορίες για την κάθε διαδρομή, επιλέξτε τη διαδρομή που σας ενδιαφέρει απευθείας από τον χάρτη ή πατώντας το εικονίδιο επάνω αριστερά στον χάρτη και πατήστε το link (π.χ. http://serresaction.gr/lailias-korufogrammi/) που εμφανίζεται.

Ο βαθμός δυσκολίας με βάση το χρώμα συνοψίζεται στα εξής:

Πράσινο – εύκολη διαδρομή, κυρίως σε αγροτικές και ασφαλτοστρωμένες οδούς.
Κόκκινο – μέτριας δυσκολίας διαδρομή, σε αγροτικές οδούς αλλά και δύσβατα μονοπάτια.
Μαύρο – δύσκολη διαδρομή, σε δύσβατα μονοπάτια που χρήζουν ιδιαίτερης τεχνικής.
FacebookTwitterGoogle+PrintFriendlyShare