Τεχνητό Πεδίο

ΤΕΧΝΗΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΑΓΟΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Το τεχνητό πεδίο (ice park) βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Βροντούς, σε απόσταση 28 χλμ από την πόλη των Σερρών, όπου και λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο «Λαϊλιά».

Οι εγκαταστάσεις του πεδίου βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του βουνού και συγκεκριμένα στην περιοχή «Καλλιθέα», όπου από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου -ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες- πραγματοποιούνται διαδρομές είτε αποκλειστικά σε πάγο είτε σε μεικτό πεδίο (πάγου-βράχου).

H πρόσβαση στο πεδίο γίνεται είτε από το πάρκινγκ του σαλέ (αναψυκτήριο-εστιατόριο) μέσω σηματοδοτημένου μονοπατιού (πεζοπορία 30 λεπτών) είτε όταν ο δρόμος πριν το χιονοδρομικό, προς «Μπαλτά-τσαΐρ», είναι ανοικτός για τα οχήματα, ακολουθούμε τις πινακίδες που υπάρχουν στις διασταυρώσεις, μέχρι την περιοχή της «Καλλιθέας» όπου βρίσκεται το πεδίο.

Προς το παρόν δημιουργούνται δύο κύριοι παγοκαταρράκτες 30 μέτρων και μερικοί μικρότερου μήκους, διάσπαρτοι στην ίδια περιοχή αλλά έχοντας δυνατότητες για σχηματισμό μέχρι και 40μετρων διαδρομών σε γειτονικά πεδία.

Είναι ένα οργανωμένο πεδίο, όπου θα γίνονται τα επόμενα χρόνια μαθήματα χειμερινής αναρρίχησης στα πλαίσια των σχολών που διοργανώνονται από τους ορειβατικούς συλλόγους αλλά και θα βοηθήσει όσους αναρριχητές προετοιμάζονται για να ανεβούν σε υψηλότερα βουνά όπου και συναντώνται ανάλογες συνθήκες-δυσκολίες.

FacebookTwitterGoogle+PrintFriendlyShare